VEELGESTELDE VRAGEN

De herkomst van het vlees vinden onze klanten zeer belangrijk. Daarom hebben wij een aparte pagina vol informatie over de herkomst van het vlees. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.

Nee, bij Hollands Vers werken wij enkel met verse en eerlijke producten. Ons vlees is dus vrij van antibiotica.

Op de door u geselecteerde datum, tijd en locatie bezorgen wij onze producten. 

  • Bestellingen geplaatst voor woensdag 8:00 uur in de oneven week worden in deze week op zaterdag tussen 09:00 en 14:00 uur bezorgd.

Wij bezorgen elke oneven week op zaterdag (overdag tussen 09:00 – 14:00) met onze eigen koelbus in Almere, Apeldoorn, Zwolle, Urk en omgeving.

Nee, wij hanteren geen minimaal bestelbedrag. Voor elke bestelling berekenen wij €2,50 bezorgkosten.

Hoe kan ik het vlees het beste bewaren?

Na de levering van uw producten adviseren wij om uw vlees waar nodig te proportioneren en in uw vriezer te bewaren. Weet u al wat u de eerste 3 dagen wilt eten, dan kunt u dat vlees in uw koelkast bewaren.

Kippenvlees:
Koelkast 1- 2 dagen
Vriezer: 3 maanden 

Rundvlees:
Koelkast: 4 dagen
Vriezer: 9 maanden 

Varkensvlees
Koelkast: 2 dagen
Vriezer: 2 maanden 

Gehakt:
Koelkast: 1- 2 dagen
Vriezer: 3 maanden 

Kalfsvlees:
Koelkast: 2 dagen
Vriezer: 3 maanden 

De ideale bewaartemperatuur van de koelkast ligt tussen de 2 en 5 graden Celsius.

Van nature heeft vlees een dieprode kleur. Deze kleur is afkomstig van de stof hemoglobine. Deze stof zit in de weefsels van het vlees. Veel van onze producten worden vacuüm geleverd. Door het ontnemen van zuurstof aan de verpakking kan het rode vlees bruin uitslaan. Dit proces is volledig natuurlijk. Dit proces van verkleuring bewijst dat wij geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen aan het vlees toevoegen.

Ons vlees verpakken we op verschillende manieren. De verpakking hangt af van het soort vlees. 

Veel van ons vlees verpakken wij vacuüm. Dit zorgt ervoor dat het vlees langer goed blijft en de vleessappen behouden blijven. Daarnaast is een vacuümverpakking compact waardoor dit makkelijk in de koelkast of vriezer op te bergen is. Een ander voordeel is dat het product niet uitdroogt bij het invriezen.

Niet al het vlees verpakken wij vacuüm. Dit komt doordat er ook producten zijn die niet geschikt zijn voor een vacuümverpakking. Denk bijvoorbeeld aan gehakt. Hierdoor verviel de structuur van het vlees. De producten verpakken wij op een manier zoals wij het zelf ook zouden willen ontvangen. Met oog op gemak en behoud van kwaliteit.

Bij Hollands Vers werken wij uitsluitend met verse producten. Heel incidenteel kan het voorkomen dat een bepaald vers product niet leverbaar is. 24 uur voordat de levering zal plaatsvinden, versnijden wij het verse vlees. Mocht er onverwachts een product niet voorradig zijn, dan brengen wij u hiervan op de hoogte.